+31685021108 info@chrahairbeauty.nl

Diode Laser

Ongewenste haargroei is een veelvoorkomend probleem waar heel veel mensen last van hebben. Haren verwijderen door middel van scheren of harsen heeft vaak rode bultjes, jeuk of ingegroeide haartjes als gevolg. Laser ontharen zorgt voor een glad en blijvend resultaat.

Wij gebruiken de meest effectieve laser. 
Diode ice Laser onthaart comfortabel, snel en geeft zeer langdurige permanente ontharing. 
Door het hoge vermogen van de Diode ice Laser kunnen de dikste en ook de kleinste haartjes effectief worden behandeld. Bovendien heeft de Diode ice Laser de mogelijkheid de hoeveelheid pigment in de huid te meten, waardoor de instelling van de laser beter individueel afgestemd kan worden.

Werking laserontharing


De laser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje, zodat daaruit geen nieuwe haar meer kan groeien. De huid zelf wordt door het geïntegreerde koelsysteem beschermd tegen oververhitting.
De Diode ice laser werkt in op de pigmentatie in de haren en is dus het meest effectief bij haren in de anagene fase (groeifase). Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat u meer dan 1 behandeling moet ondergaan voor u kan spreken van een volledige ontharing. Gemiddeld zijn met de  Diode ice laser 5-6 behandelingen noodzakelijk.

Na gemiddeld 6 behandelingen zijn alle haren in het behandelde gebied in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Wel is het mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst geactiveerd worden, door bijvoorbeeld de overgang en andere hormoonschommelingen. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde haren niet reageren op de laser. Wij adviseren om jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.
Aan de hand van de haarkleur en dikte, wordt de instelling van de laser bepaald.

Als u besluit om u definitief te laten ontharen, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert of harst. Wanneer u de hele haar verwijderd, kan er namelijk geen vernietiging van het haarzakje plaats vinden. U mag de haren wel knippen of scheren 
Daarnaast mag het te behandelen gebied minstens 6 weken van tevoren niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht. Een gebruinde huid verminderd de effectiviteit van de behandeling en kan ervoor zorgen dat de huid oppervlakkig verhit wordt. 

Na de behandeling ziet u huid er roder en gezwollen uit, wat bij de behandeling hoort. In de praktijk koelen wij uw behandelde huid met koude kompress en een verkoelende crème. Thuis mag u de huid ook nakoelen met een koud washandje en/of aloë vera gel. Daarnaast is het zeer belangrijk om de huid niet bloot te stellen aan zonlicht en/of zonnebank. Gebruik daarom een zonnecrème met een factor van 30 of hoger op het behandelde gebied. Na twee à drie weken vallen de haartjes geleidelijk uit. Indien gewenst mogen opkomende haartjes geknipt of geschoren worden, maar belangrijk is dat u de haren niet epileert.

Voor meer informatie bel ons gerust.